Платіжні термінали в Україні. Види і особливості оплати через них

2018-11-15
Навігація сторінкою:
Платіжні термінали в Україні. Види і особливості оплати через них | vse-credity.com.ua ©

Платіжні термінали України — інноваційний спосіб швидкої оплати своїх рахунків. Такий варіант дуже зручний для клієнтів, тому що немає необхідності довго чекати своєї черги в банківській структурі. Внести гроші на рахунок можна в будь-який час доби, якщо є доступ до автомата. Розглянемо докладніше, що це за пристрій і які бувають види терміналів.

Принцип роботи пристрою

Для того, щоб клієнт міг легко впоратися із завданням, всі термінали оснащені системою підказок. Які бувають види? Кнопкові, сенсорні, з екраном і без, з захистом від викрадачів. Після того, як клієнт ввів реквізити, в картоприймач він вкладає купюри, які перевіряються терміналом на справжність. Якщо говорити про використання пластикової картки в супермаркеті, то частина обов'язків бере на себе касир (уточнює, фальшиві купюри, вводить суму транзакції).

CashYouКачай ГрошіMr.MoneyИдея банкФинанс юаFinline Credit Cards

Якщо операція схвалена, грошей на рахунку достатньо, то відбувається зарахування коштів через інтернет-з'єднання. Платіжні термінали Україна оподатковує, тому за використання доведеться перерахувати невелику суму комісії. Для зручності, багато з терміналів вказують, скільки грошей впаде на рахунок і які комісійні будуть зняті. Для невеликих сум, зазвичай, це фіксована кількість гривень. Якщо оплата велика-додається процес від суми.

Зарахування на рахунок відбувається практично миттєво (хоча постачальник послуг залишає за собою право перерахувати їх до трьох банківських днів). У разі форс-мажору, клієнт зможе зателефонувати на гарячу лінію, її номер завжди розміщений на пристрої. Бажано зберегти чек, щоб назвати співробітнику точний час операції, код, і адреса знаходження пристрою.

Які бувають термінали в супермаркетах

Система, яку використовують в магазинах і кафетеріях називається POS (кнопкова). Діє так:

  • Проводиться зчитування інформації з пластикової карти клієнта.
  • Якщо грошей на балансі достатньо, кошти переводяться на рахунок власника закладу (фірми, компанії).
  • Для функціонування такого терміналу обов'язкова участь третіх осіб (продавця, офіціанта, і т. д.)

Сенсорний Вид терміналів оплати

Сенсорні платіжні термінали Україна прийняла на ура. Це, мабуть, найзручніший спосіб відправити свої гроші. Популярність обумовлена такими перевагами:

  • Не потрібно взаємодіяти з касиром. Оплатити всі свої рахунки можна самостійно.
  • Слідуючи підказкам, можна швидко оплатити комунальні послуги і мобільний телефон.
  • Популярний серед власників бізнесу, через свою швидкої окупності. Зазвичай його ставлять в холі, на самому помітному ділянці.

Стійкі до вандалізму

Які бувають захищені термінали? Поширені такі види:

  • Підлогові
  • З двома моніторами
  • Для вуличного розміщення
  • Вбудовувані

Платіжні термінали Україна сприймає добре, через них часто проходить оплата. Скористатися послугами можна, в прямому сенсі, по дорозі на роботу. Всередині вбудована програма підказок, тому із завданням впорається легко. Особливості установки-такі пристрої пригвинчують болтами прямо до будівлі або підлоги. Крім стійкості до вандалізму, такі термінали легко справляються з перепадами температур і опадами.

Висновки

Установка терміналу в Україні — це відмінна бізнес ідея. Люди завжди потребуватимуть оплати своїх послуг. Які бувають доходи від терміналу, встановленого в громадському місці? Від 100 тисяч доларів, якщо він розташований в правильному місці.

Чи варто вдатися до послуг терміналів? Безумовно. Щодня, по всіх містах України, проходять тисячі платежів через всі види, описаних вище пристроїв. Шанс отримати збій операції - мінімальний. Всі проблеми вирішуються через техпідтримку, в телефонному режимі.

За матеріалами: vse-credity.com.ua

Схожі статті

Всі статті

хвилин тому отримав кредит на сумму грн. у Быстрозайм (bistrozaim)

Читати огляди кредитних компанiй