Розстрочення або кредит? Який варіант економніше?

2018-10-30
Навігація сторінкою:
Розстрочення або кредит? Який варіант економніше? | vse-credity.com.ua ©

Що ви вибираєте: розстрочка або кредит? мабуть, зараз практично у кожної сім'ї є за плечима пару кредитів. І це не дивно: при великій кількості можливостей, хочеться отримати все і відразу. Особливо це стосується великих покупок: кожна третя машина на дорозі куплена в борг. Яким чином краще вносити свої гроші частинами? У чому відмінність між кредитними зобов'язаннями і розстрочкою?

Розстрочений платіж і кредитні зобов'язання

Що це таке? Ситуація, в якій товар віддають того ж дня, але платити рівними частинами буде потрібно ще кілька місяців. Очевидна гідність: немає комісії, на відміну від кредитних зобов'язань. Сам товар виступає в якості застави - якщо не буде платежів, то його повернуть в магазин. Іншими словами, не настало ще повноцінне право позичальника розпоряджатися річчю. Її, зазвичай, пропонують продавці. Кредит оформляється у відділенні банку.

Плюси покупки і оплати по частинах:

  • На заборгованість не нараховуються відсотки. Зазвичай, саме це гідність і приваблює людей. Вони забувають, що у цієї процедури теж є підводні камені. Наприклад, внесення відразу половини суми боргу, або обов'язкова страховка.
  • Не переглядають кредитну історію.
  • Рішення приймається швидко і на місці.
  • Можна повернути товар і отримати свої гроші назад.

Мінуси розстрочки:

  • Доведеться внести відразу більшу частину суми, в якості авансу.
  • Погашати борг необхідно в максимально стислі терміни. Це не зручно, якщо, наприклад, в розстрочку взята машина, доведеться щомісяця віддавати левову частку зарплати.
  • Ціна для товару може бути значно завищена.

Може краще в кредит?

Швидко ГрошіeCreditКапуста у кишені (iKapusta.com.ua)Microcredit.uaFinline Credit CardsUniversal Bank

Думаєте, що економніше: розстрочка або кредит? Спірна ситуація. З одного боку, кредит — це зайві відсотки. зате, його можна виплачувати 7-10 років, в той час як максимальна розстрочка, в середньому, - всього на рік.

Розглянемо випадок: в кредит була куплена квартира. Початковий внесок не вносився, зате всю суму розтягнули на цілих 10 років, по 5 тис. грн на місяць. З них тільки 3 тис. йдуть на погашення кредиту, решта - відсотки.

А якщо взяти житло в безвідсоткову виплату? Відразу потрібно віддати половину вартості. Потім, протягом року, по 20 тис. грн на місяць. Досить накладно. У цій ситуації, якщо у сім'ї скромний достаток, буде вигідніше квартира в кредит. Не у всіх українців є можливість відразу знайти велику суму грошей.

Вирішальні обставини

Вирішальні обставини

Розстрочка або кредит? Яке рішення ви приймете? Підіб'ємо підсумки: головна відмінна риса між цими двома процедурами, це відсутність на угоді третіх осіб в договорі кредиту. Якщо продавець обіцяє платіж по частинах, проте відправляє клієнта до консультанта банку — це вже кредит. Можливо, на більш м'яких умовах, але сенсу не змінює.

При розстроченні договір складається виключно з продавцем товару. Кредит вважається вигідним, якщо між магазином і банком укладено угоду, що для клієнта буде знижка на товар, в рахунок відсотків. У виграші будуть всі: покупець заплатить дешевше, продавець отримає якусь суму винагороди, банк приверне нових клієнтів.

Якщо ж це все ж кредит, але під 0%, то це обман, який не має нічого спільного з оплатою по частинах. Щомісяця ви будете вносити крім основного тіла кредиту відсотки, за все що завгодно: смс інформування, страхування, комісію за переказ коштів, обслуговування карти, і т. д.

За матеріалами: vse-credity.com.ua

Схожі статті

Всі статті

хвилин тому отримав кредит на сумму грн. у Манивео (Moneyveo)

Читати огляди кредитних компанiй