Кредит пенсіонерам: умови і ставки

2018-10-18
Навігація сторінкою:
Кредит пенсіонерам: умови і ставки | vse-credity.com.ua ©

Кредит пенсіонерам кредитні організації видають максимально часто. Справа в тому, що Україна забезпечила своїх громадян пенсійного віку постійним джерелом доходу у вигляді пенсії, тому в платоспроможності таких людей сумніватися не доводиться. Крім того, пенсіонери (причому не важливо, за віком або по інвалідності) завжди проявляють себе як сумлінних платників, гасячи заборгованість точно в строк. За даними банківської статистики, серед пенсіонерів рідше можна зустріти порушників умов кредитування. Сьогодні Україна має десятки банків і МФО, і всі охоче видають позики пенсіонерам на звичайних і навіть пільгових умовах. Це найбажаніші клієнти фінансових організацій.

Кредит пенсіонерам швидко і без зайвого клопоту видадуть в наступних фінансових організаціях:

Кредитон (crediton.ua)MoneyboomГроші ВсімCredit PlusGofinGOРайффайзен Банк

Крім основних вимог до клієнта-пенсіонера, є кілька додаткових. Вони мають місце бути, навіть якщо пенсія по інвалідності. Всі вони висуваються для того, щоб при бажанні позичальник міг збільшити одержувану позику.

Вимоги та умови позики

Позика із заставою – забезпечення безпеки банку. Кредитна установа має право запросити в якості страховки будь-яке майно клієнта. Найчастіше це транспорт. Навіть якщо клієнт має лише частку майна у власності, банк приймає це і охоче видає кредит. Крім стандартних видів застав, можуть прийняти і інші, наприклад, дорогоцінний метал.

Трудова зайнятість

Останнім часом часто зустрічаються пенсіонери, які не поспішають йти на відпочинок. В цьому випадку на руку клієнту може зіграти великий стаж роботи. Кредит пенсіонерам може збільшитися по лімітах, якщо банк буде впевнений, що дохід людини – це не тільки пенсія, але і зарплата.

Поручництво

Якщо поручитель може надати паперовий доказ своєї платоспроможності, кредит буде оформлений. У ролі поручителів може підійти будь-який родич клієнта, будь то чоловік, дитина чи онук. У цьому випадку перевіряється кредитна історія поручителя і його доходи. До якого віку можна стати поручителем, ви дізнаєтеся в конкретному банку, так як критерії можуть відрізнятися.

Кредит пенсіонерам буде отримати набагато простіше, якщо у клієнта позитивна КИ. Фінансове минуле позичальника впливає на позитивну відповідь банку. Великим плюсом буде регулярне використання різних банківських продуктів.

Документи, необхідні для оформлення позики

Те, що банки дають кредит пенсіонерам, з'ясовано, однак, щоб не потрапити в складну ситуацію, рекомендується до того, як оформити позику, детально ознайомитися зі всіма пунктами договору і переконатися в тому, що в процесі їх виконання не з'явиться труднощів.

Пакет документів, який необхідний для оформлення кредиту:

  • Паспорт;
  • Довідка про пенсійні відрахування за останні 6 місяців;
  • Документи, що підтверджують право власності на певне майно;
  • Пенсійне посвідчення;
  • У випадку з працюючим пенсіонером довідка про доходи.

Кредит пенсіонерам видається за один день. Ви дізнаєтеся про результат заявки вже в день звернення. Беріть позику тільки після того, як повноцінно прорахуєте всі ризики. Пам'ятайте, що, якщо у вас з'явилися сумніви, ви можете відмовитися від кредиту, навіть якщо вже отримали схвалення.

Деякі банки можуть пред'являти додаткові вимоги, як правило, вони індивідуальні. Яскравий приклад – вік. Потенційному позичальникові має бути не більше 75 років на момент отримання кредиту. Така вимога висувається на основі статистики середньої тривалості життя. Однак банк може відмовитися і з іншої причини, про що має повне право не поширюватися. Розмір кредиту також може вплинути на відповідь банку.

За матеріалами: vse-credity.com.ua

Схожі статті

Всі статті

хвилин тому отримав кредит на сумму грн. у Манивео (Moneyveo)

Читати огляди кредитних компанiй