Які податки платять українці - скільки і куди потрібно платити щомісяця!

2018-12-01
Навігація сторінкою:
Які податки платять українці - скільки і куди потрібно платити щомісяця! | vse-credity.com.ua ©

Далеко не всі знають які податки платять українці. Цікаво і навіть корисно бути в курсі куди йдуть гроші. Згідно КЗПП все йде на благо звичайних трудяг. Чи так це? Чи Правильно складено закон про працю? Сьогодні ви дізнаєтеся за що держава вимагає від вас плати. У 2018 році були внесені лише незначні зміни.

Конкретні цифри

Податки які платять українці

Податок на зарплату становить 41,5%. Пропоную розібрати на прикладі. Щоб власнику компанії виплатити співробітнику 10 000 гривень, на рахунку має бути більше 14 000 гривень. Ось за що вам доведеться заплатити, влаштувавшись на офіційну роботу:

  1. Податок на доходи фізосіб - 20%. При заробітній платі в 10 000 гривень, доведеться віддати 2000 державі;
  2. Військовий податок - 1,5%. Гроші будуть стягуватися до тих пір, поки ведуться бойові дії на Сході України.

А тепер поговоримо про податок, який стягується з роботодавця:

Єдиний соціальний внесок - 22%. Ці гроші йдуть у Пенсійний фонд. Саме ці кошти витрачаються на лікарняні та нещасні випадки.

І ось що виходить, роботодавець обіцяє зарплату в 10 000 гривень, а після відрахувань податків залишається лише 5 850 гривень. З одного громадянина України уряд стягує 41,5% з кожної зарплати.

Непрямі податки, які платять всі

БыстроЗаймОщадбанкУкраинское Бюро Кредитных Историй (УБКИ)CashMeMyWallet (Май вароків)Pozika.com.ua (Позыка)

ПДВ - податок на додану вартість. у 2017 році загальний збір у цій категорії склав 79,06% . По суті уряд повинен заробляти на виробниках товарів і продавцях послуг. А за фактом виходить, що кожен громадянин зобов'язаний виплатити податок у розмірі 20%. Надбавка стосується будь-яких товарів, які лежать на полицях магазинів: сир, хліб, техніка. ПДВ може знизитися до 7%, але це стосується лише деяких лікарських препаратів.

такий вид оподаткування-акцизний збір. Окремо належить доплачувати за популярні товари. До них відноситься алкоголь, сигарети і паливо. Уряд частенько переглядає ставки акцизів, але найчастіше вони підвищуються. У 2017 році фонд поповнився на 125 мільярдів гривень. За статистикою, щомісяця кожен українець віддає приблизно 250 гривень за акцизу. І неважливо, курите ви або п'єте. Напевно є машина або доводиться кататися на таксі.

В 2019 році податки знову зростуть

Тепер ви знаєте, які податки платять українці. Згідно КЗпП, всі дії спрямовані на поліпшення життя громадян України. Спочатку осені цього року уряд склав бюджет на 2019. Кабінет міністрів планує збільшити його на 130 мільярдів гривень. Звідки візьметься така сума? Звичайно ж завдяки збільшенню податків. Перший на чому сконцентрувався уряд - на підвищенні акцизного збору. За їх підрахунками незначне збільшення податку дозволить збагатити країну на 6 мільярдів гривень. Експерти вже підрахували, наскільки зросте ціна на популярні товари:

  1. Ціна на пиво збільшиться на 15%;
  2. Ціна на вино збільшиться на 10%;
  3. Ціна на сигарети збільшиться на 31%;

І до пенсіонерів дісталися

Уряд всерйоз подумував позбавити працюючих пенсіонерів заслуженій пенсії, посилити податки для них. Більш того, якщо ви офіційно працевлаштовані, то маєте право лише на 85% своєї пенсії. Все інше залишається у Пенсійного фонду. Якщо послухати експертів, вони і зовсім не вважають це оподаткуванням. Вони навіть придумали гарну назву своїм діям-часткова виплата.

Податок на житлову власність

Сума, яку потрібно внести за свою нерухомість залежить від офіційного доходу. Чим краще робота і більше особняк, тим і податки будуть нещадніше. Не все так погано, як здається на перший погляд. Вам доведеться заплатити лише якщо площа житла становить мінімум 60 квадратів. Чим більше квартира, тим більше круглу суму належить викласти.

За матеріалами: vse-credity.com.ua

Схожі статті

Всі статті

хвилин тому отримав кредит на сумму грн. у Быстрозайм (bistrozaim)

Читати огляди кредитних компанiй