Що таке ломбард? Скільки грошей можна отримати під заставу?

2018-10-15
Навігація сторінкою:
Що таке ломбард? Скільки грошей можна отримати під заставу? | vse-credity.com.ua ©

Що таке ломбард? Це організація, яка прийде на допомогу, якщо терміново потрібна невелика сума грошей, але не у кого взяти в борг. Заманливо, чи не правда? Проте, щоб не втратити коштовності, потрібно знати, як працює система.

Можна здавати будь-яку цінну річ, яка добре збереглася. Саме від стану будуть відштовхуватися співробітники ломбарду, при видачі суми в разі застави. Якщо здається побутова техніка, то ставка буде вище, якщо надати гарантійний талон і документи по експлуатації. Найчастіше, туди несуть мобільні телефони. Оцінюють предмет приблизно в третину його ринкової вартості.

Ломбард - це не місце для з'ясування стосунків. Іноді, хтось із сім'ї закладає загальну річ. Сваритися з персоналом марно: вони не мирило для близьких родичів. Звернувся для взяття позики не повинен доводити, що річ належить йому. Співробітникам ломбарду досить того, що людина не є злочинцем і досяг повноліття.

Правила укладення угоди

Договір укладається в двох примірниках, щоб у кожної зі сторін залишилася копія. Документ складається державною мовою, ставиться мокра печатка і підпис співробітника. На папері фіксується вся інформація про виріб (проба, вага, наявність каменів і дорогоцінних вставок, і т. д.). Клієнт ставить свій підпис, зобов'язуючись в зазначені в договорі терміни повернути заставу. Там же вказано розмір пені, штрафів, у разі прострочення.

Топ-5 порад, як правильно вибрати ломбард

  • Звертайтеся тільки в перевірені фінансові установи. Не поодинокі випадки, коли людина закладає річ, отримує скромну суму. В надії на повернення предмета або коштовності, прийшовши до дверей ломбарду виявляє, що організація припинила свою роботу.
  • Бажано, щоб ломбард належав до мережі. У великих установах відточена робота з клієнтами: існує свій сайт, велика кількість персоналу, які готові прийти на допомогу і проконсультувати, гаряча лінія в разі форс-мажорних ситуацій.
  • Озирніться: на стенді, в куточку споживача, мають бути документи про ліцензування та законності діяльності.
  • Співробітники ломбарду завжди просять пред'явити документи (паспорт та ІПН), назвати свій номер телефону. Якщо їм не цікаві ваші особисті дані, то це шахраї.
  • Перед заставою речей і цінностей, дізнатися в декількох установах, який відсоток від оціночної вартості доведеться платити в день. Вибрати варіант з найменшою ставкою.

Що відбувається, якщо вчасно не сплатити позику

CashMePayPong (ПейПонг)Швидка ГотівочкаА-банкGofinGOFinline Credit Cards

Якщо клієнт не виконує умови договору (або не подовжує його), річ автоматично продається. Тобто, в ломбарді можна не тільки закласти цінності, а й купити. Таким чином організація повертає собі позичені гроші і процентну ставку. Іноді, побутову техніку та прикраси продають дуже дешево. Тому, можете прийти в ломбард як в комісійний магазин.

Неліквідні золоті прикраси відправляють на переплавку. Якщо кільце недостатньо красиво з точки зору ювелірної прикраси, його приймають як лом. Щоб дізнатися вагу, з нього прибирають всі камені, включення інших драг металів. Срібло беруть рідко, і дають за нього мало, якщо це не набір срібних ложок 18 століття.

Що таке ломбард? Найчастіше, це ціла мережа відділень по прийому цінних речей. Якщо обраний належить до такої, то забрати кільце або мобільний вийде ще близько тижня. Вихід один: дзвонити на гарячу лінію, домовлятися, щоб предмет притримали. Якщо це не сумнівна контора, люди обов'язково підуть на зустріч.

За матеріалами: vse-credity.com.ua

Схожі статті

Всі статті

хвилин тому отримав кредит на сумму грн. у Компаньон Финанс (kf.ua)

Читати огляди кредитних компанiй