Що таке cvv2? Навіщо він потрібен?

2018-10-25
Навігація сторінкою:
Що таке cvv2? Навіщо він потрібен? | vse-credity.com.ua ©

Що таке cvv2? часто задається питання користувачів, які здійснюють покупки в Інтернеті. Цей тризначний код підтвердження платежу. Його не можна нікому повідомляти. Зараз з'явилося безліч шахраїв, які намагаються вивідати секретні цифри. Не можна поширюватися про них, а тим більше робити фото і надсилати ошуканцеві.

CVV2

При видачі картки співробітники банку завжди пояснюють, що крім 16 цифр на карті, не можна давати ніякі реквізити чужим людям. Якщо людина з великим інтересом цікавиться всіма даними пластика, то він замишляє вас обікрасти.

Для чого потрібен код

Щоб виконувати в інтернеті процедури, пов'язані з платежами, системі потрібні дані про клієнта:

  • Номер карти (16 цифр).
  • Ім'я її господаря.
  • Термін дії (місяць, рік).
  • CVV2.

Ідентифікатор cvv2 — це маркер для платіжних карт Visa.

Де на карті знайти код?

Що таке cvv2? Це тризначний номер на зворотному боці пластикової картки. Він розміщений з правого боку, нижче магнітної стрічки. Поруч з ним йде смуга, на якій клієнт банку залишає свій підпис.

Щоб пройти онлайн ідентифікацію, продавець повинен отримати ці три цифри як підтвердження операції з списування коштів. Після того, як карта пройшла, на мобільний приходить пароль для введення в віконце. Готово, платіж направлений за адресою.

Дуже зручно оплачувати покупку, якщо знаєш реквізити карти і секретний код напам'ять. Не потрібно шукати карту. З клієнта потрібно тільки ввести реквізити.

Відмінність між паролем і cvv2

іноді, люди думають, що пароль PIN і CVV-одне і теж. Це в корені неправильне судження. Пін-код стане в нагоді для операції в банкоматі, для покупок в мережі він марний. Крім того, він налічує не три, а чотири цифри.

В інтернеті слід вибирати сайти з перевіреними даними. Бажано, щоб були присутні спеціальні протоколи захисту персональних даних SSL (HTTPS://). Вони діють за таким принципом:

  • Інформація вводиться клієнтом.
  • Зчитується сервером.
  • Повністю видаляється з бази даних.

Через те, що дані не зберігаються, доводиться вводити букви і цифри кожен раз заново. Зате карта знаходиться в безпеці.

Чи можна не вказувати цифри при платежі?

Ні, однозначно не можна. Аналогічно, не зняти грошей в банкоматі без пін-коду. Буває, що на карті немає трьох цифр. Що це означає? Те, що онлайн шопінг зробити не вдасться, карта не призначена для роботи в інтернеті. Виходу два:

  • Поміняти карту в банку.
  • Створити віртуальну карту через Інтернет-банкінг.

Як працює віртуальна карта? При покупці, на телефон буде приходити смс з кодом. Його введення і буде підтвердженням згоди на списування коштів. На жаль, такі карти не особливо захищені в онлайн просторі. Тому, рекомендуємо встановлювати ліміт на зняття коштів. Шахраям складніше буде вкрасти гроші.

ОТП БанкMiloanPayPong (ПейПонг)Форза Кредит (forzacredit.com.ua)СмартКредитОбменка юа

Запобіжні заходи

CVV2-необхідний ідентифікатор для покупок на Інтернет-просторі. Його наявність на карті не зовсім обов'язково, але бажано. Щоб убезпечити карту від впливу третіх осіб, потрібно:

  • Карту тримати при собі, не давати в руки чужим людям.
  • Пароль тримати в таємниці, не записувати його на папір, не тримати біля карти.
  • Якщо карта загублена, відразу після виявлення пропажі дзвонити в банк. Співробітники гарячої лінії допоможуть її заблокувати. Те ж саме можна зробити самостійно, через онлайн банкінг.
  • Створити карту виключно для оплати в мережі.
За матеріалами: vse-credity.com.ua

Схожі статті

Всі статті

хвилин тому отримав кредит на сумму грн. у Компаньон Финанс (kf.ua)

Читати огляди кредитних компанiй