Прострочення кредиту. Яке покарання можна понести?

2018-11-11
Навігація сторінкою:
Прострочення кредиту. Яке покарання можна понести? | vse-credity.com.ua ©

Прострочення кредиту - справа цілком життєва, таке може статися з кожним. Наприклад, захворів родич, несподівано звільнили з роботи, обікрали. Про те, що будуть наслідки, регулярно нагадує персонал банку. Вони телефонують неплатнику з погрозами, наводячи страх і жах. Що робити далі? Яка почута інформація від співробітників фінансової організації правдива? Розглянемо питання докладніше.

Пам'ятайте, що навіть якщо не платити один раз - вже порушувати договір з банком. Ті люди, які погано ознайомилися з паперами, можуть навіть не знати, за якими числами їм здійснювати виплати. В договорі чітко повинно бути прописано. Наприклад: “ до 20 числа кожного місяця ”, або “ в період з 5 по 10 число вносити енну суму ”. Коли захотів, тоді і перерахував — це вже привід діяти для банківської структури. Загрожує різноманітними санкціями, зверненнями до суду від імені установи. Буває, і того гірше - людину віддають на розтерзання колекторським конторам (Які, до речі, заборонені в Україні). Ці організації якщо і не застосовують фізичну силу, але тиснуть морально.

Море ГрошейMoneyboomCredit365Качай ГрошіА-банкОбменка юа

Покарання для людини, яка ухиляється від обов'язкових відрахувань відсотків за зобов'язаннями:

  • Значне зменшення ліміту по карті (або його блокування).
  • Штрафи (прописані в договорі індивідуально).
  • Судові тяжби (після чого опис майна та його реалізація для закриття боргу).
  • Вилучення застави (якщо він був).

можливе покарання?

В принципі, коли відбувається прострочення кредиту в банку, то алгоритм дії персоналу однаковий. Якщо сума незначна, то виписують штраф. Він може нараховуватися за кожен день, якщо не платити, або за певний термін (місяць, три). В деяких приписах установ навіть є ієрархія штрафів. Перший раз пропускаєте платіж - 500 грн., другий - 1000, і так далі. Якщо ви володієте інформацією, що ваші особисті дані злили колекторам, то на дзвінки співробітників вже можна не реагувати.

Якщо пропустити платіж один раз

Наслідки єдиного порушення можуть бути різні. Якщо в кишені немає ні гроша, а пора платити за рахунками, зателефонуйте на гарячу лінію установи. Швидше за все, на перший раз, вас пробачать, почекають проплату трохи довше або запропонують альтернативу виходу з ситуації. Дивлячись за особливостями регламенту у банку. У будь-якому випадку, дзвінки та смс інформування варто очікувати. Ще одна небезпека: зіпсується ваша персональна історія, і інші банки не захочуть співпрацювати в майбутньому.

Якщо ваша особиста інформація вже у колекторських організацій?

Як себе вести, якщо в телефонну трубку доносяться загрози:

  1. Відставити паніку, вести бесіду чітко і впевнено.
  2. Вступати в діалог, повідомляти реальні цифри, які зможете внести найближчим часом в рахунок боргу.
  3. Не брехати, що все погасите завтра ж.
  4. Платити хоча б раз на два тижні. Якщо буде видно прогрес по оплаті, дзвінки припиняться.

Якщо банк подав на вас до суду

Якщо ніяких претензій з боку клієнта немає, він може не бути. Рішення буде прийнято без його присутності. Однак, бувають випадки, коли прав позичальник. В цьому випадку, потрібно обов'язково прийти на засідання, щоб надати на розгляд всі чеки і квитанції.

Ніяка фінансова структура не має відібрати майно у позичальника, навіть якщо є прострочення кредиту. Тільки за рішенням судової системи, у виконавчу службу направляється лист, згідно з яким майно злісного неплатника буде піддаватися опису та подальшої реалізації.

За матеріалами: vse-credity.com.ua

Схожі статті

Всі статті

хвилин тому отримав кредит на сумму грн. у Компаньон Финанс (kf.ua)

Читати огляди кредитних компанiй