Платіжні термінали в Україні. Види і особливості оплати через них

2018-11-15
Навігація сторінкою:
Платіжні термінали в Україні. Види і особливості оплати через них | vse-credity.com.ua ©

Платіжні термінали України — інноваційний спосіб швидкої оплати своїх рахунків. Такий варіант дуже зручний для клієнтів, тому що немає необхідності довго чекати своєї черги в банківській структурі. Внести гроші на рахунок можна в будь-який час доби, якщо є доступ до автомата. Розглянемо докладніше, що це за пристрій і які бувають види терміналів.

Принцип роботи пристрою

Для того, щоб клієнт міг легко впоратися із завданням, всі термінали оснащені системою підказок. Які бувають види? Кнопкові, сенсорні, з екраном і без, з захистом від викрадачів. Після того, як клієнт ввів реквізити, в картоприймач він вкладає купюри, які перевіряються терміналом на справжність. Якщо говорити про використання пластикової картки в супермаркеті, то частина обов'язків бере на себе касир (уточнює, фальшиві купюри, вводить суму транзакції).

Credit365Cashinsky (Кэшинский)ПОЗИЧАЙкоКапуста у кишені (iKapusta.com.ua)Качай Грошіbest-credit.com.ua

Якщо операція схвалена, грошей на рахунку достатньо, то відбувається зарахування коштів через інтернет-з'єднання. Платіжні термінали Україна оподатковує, тому за використання доведеться перерахувати невелику суму комісії. Для зручності, багато з терміналів вказують, скільки грошей впаде на рахунок і які комісійні будуть зняті. Для невеликих сум, зазвичай, це фіксована кількість гривень. Якщо оплата велика-додається процес від суми.

Зарахування на рахунок відбувається практично миттєво (хоча постачальник послуг залишає за собою право перерахувати їх до трьох банківських днів). У разі форс-мажору, клієнт зможе зателефонувати на гарячу лінію, її номер завжди розміщений на пристрої. Бажано зберегти чек, щоб назвати співробітнику точний час операції, код, і адреса знаходження пристрою.

Які бувають термінали в супермаркетах

Система, яку використовують в магазинах і кафетеріях називається POS (кнопкова). Діє так:

  • Проводиться зчитування інформації з пластикової карти клієнта.
  • Якщо грошей на балансі достатньо, кошти переводяться на рахунок власника закладу (фірми, компанії).
  • Для функціонування такого терміналу обов'язкова участь третіх осіб (продавця, офіціанта, і т. д.)

Сенсорний Вид терміналів оплати

Сенсорні платіжні термінали Україна прийняла на ура. Це, мабуть, найзручніший спосіб відправити свої гроші. Популярність обумовлена такими перевагами:

  • Не потрібно взаємодіяти з касиром. Оплатити всі свої рахунки можна самостійно.
  • Слідуючи підказкам, можна швидко оплатити комунальні послуги і мобільний телефон.
  • Популярний серед власників бізнесу, через свою швидкої окупності. Зазвичай його ставлять в холі, на самому помітному ділянці.

Стійкі до вандалізму

Які бувають захищені термінали? Поширені такі види:

  • Підлогові
  • З двома моніторами
  • Для вуличного розміщення
  • Вбудовувані

Платіжні термінали Україна сприймає добре, через них часто проходить оплата. Скористатися послугами можна, в прямому сенсі, по дорозі на роботу. Всередині вбудована програма підказок, тому із завданням впорається легко. Особливості установки-такі пристрої пригвинчують болтами прямо до будівлі або підлоги. Крім стійкості до вандалізму, такі термінали легко справляються з перепадами температур і опадами.

Висновки

Установка терміналу в Україні — це відмінна бізнес ідея. Люди завжди потребуватимуть оплати своїх послуг. Які бувають доходи від терміналу, встановленого в громадському місці? Від 100 тисяч доларів, якщо він розташований в правильному місці.

Чи варто вдатися до послуг терміналів? Безумовно. Щодня, по всіх містах України, проходять тисячі платежів через всі види, описаних вище пристроїв. Шанс отримати збій операції - мінімальний. Всі проблеми вирішуються через техпідтримку, в телефонному режимі.

За матеріалами: vse-credity.com.ua

Схожі статті

Всі статті

хвилин тому отримав кредит на сумму грн. у Быстрозайм (bistrozaim)

Читати огляди кредитних компанiй