Що таке верифікація? Навіщо вона потрібна?

2018-10-24
Навігація сторінкою:
Що таке верифікація? Навіщо вона потрібна? | vse-credity.com.ua ©

Що таке верифікація? Простими словами, це спосіб встановлення особи. Слово складається з двох латинських:“verus ” і“facere ”, які означають робити істинно. Тобто, здійснювати перевірку і підтверджувати дані.

Дана стаття буде корисна для всіх, тому що складно зараз уявити людину, яка не володіла хоча б єдиною пластиковою картою. У моді покупки, які оплачують, не виходячи з дому, беруть кредити без відвідування банку. Операція допомагає жорстко припинити дії шахраїв в мережі і зберегти свої кровні на рахунку.

Області застосування термінології

  • В інтернеті. Це доказ своєї особистості в системі онлайн платежів, електронних гаманцях, соціальних мережах. Звичайно, її підтверджують за допомогою ящика електронної пошти.
  • В системі якості. це ГОСТ.
  • В науці. спосіб затвердження реальності Походження фактів і подій.
  • У фінансових структурах. перевірка особистості клієнта, його інформації, яку він написав про себе. Якщо говорити про карту, при покупках або позиках в Інтернеті, на телефон клієнта приходить смс оповіщення, тим самим підтверджує, що операцію провів особисто.

Як відбувається операція

Що таке верифікація? Це доказ того, що карта знаходиться в руках у власника. Компанія, яка її запитує, блокує суму на рахунку власника. Ця цифра випадкова, у розмірі до 1 грн. Зазвичай і це багато, блокується копійок 35-70. У рідкісних випадках зазначено, що необхідно мати на балансі до 5 гривень. Не важливо, чи пройшла операція успішно чи ні, гроші знову повертаються на карту. Вони беруться в тимчасове користування, не списуються назавжди. Через пару хвилин грошима можна розпоряджатися, як і раніше. Що знадобиться від держателя картки? Вказати одним із способів, скільки пішло на списання:

  • Смс. Якщо до карти прив'язаний номер телефону, то на нього прийде повідомлення з оповіщенням, яка сума заблокована. Таким чином, банк захищає рахунок клієнта: щоб зняти кошти, крім картки, знадобиться телефон.
  • Кабінет онлайн. Щоб дізнатися інфо про суму, потрібно зайти в свій особистий кабінет і подивитися виписку. Захист: логін і пароль знає тільки власник.
  • Дзвінок на гарячу лінію банку. Рідко, але зустрічається, що немає послуги управління рахунком. Тому, залишається єдиний варіант дізнатися суму: зателефонувати в банк. Однак, не думайте, що все просто: співробітник, перед тим як видати інформацію, задасть безліч питань. Уточнить дані ІПН, паспорта, кодове слово (найчастіше, це дівоче прізвище матері).

Нюанси в процедурі

ПУМБФКС (Fksm.com.ua)  Финансово Кредитный СупермаркетФорза Кредит (forzacredit.com.ua)Капуста у кишені (iKapusta.com.ua)E-groshiСмартКредит

Що таке верифікація? Гарантія, що вийде вберегти карту від шахраїв. Чужій людині складно пройти її повністю (якщо він не володіє номером вашого мобільного). Для успішного проходження, на карті повинен бути позитивний баланс. Якщо грошей буде недостатньо - verification не пройде. Банк відмовить, за браком коштів.

Для однієї організації видачі коштів карта проходить процедуру один раз. Для позики наступного разу, вона не потрібна. Всі дані про платіжні реквізити зберігаються в особистому кабінеті користувача. Крім того, наявність такої перевірки говорить про престижність і серйозність, надійність фірми, яка її проводить.

Валідація - це той самий термін?

Ні, ці поняття зовсім різні. Verification - перевірка, тестування карти на платоспроможність. Обійтися без неї не можна, вона ключ до особистого рахунку власника. Валідація - підтвердження аккаунта, особистості, номера телефону. Іншими словами, синонім, до слова, ідентифікація, атестація.

За матеріалами: vse-credity.com.ua

Схожі статті

Всі статті

хвилин тому отримав кредит на сумму грн. у Компаньон Финанс (kf.ua)

Читати огляди кредитних компанiй