Що таке кредитний калькулятор? Чи корисний такий інструмент?

2018-10-18
Навігація сторінкою:
Що таке кредитний калькулятор? Чи корисний такий інструмент? | vse-credity.com.ua ©

Розглянемо, що таке кредитний калькулятор? Напевно, якщо ви стикалися з онлайн позиками, то чули про такий геніальний винахід. Як і будь-яка інша обчислювальна машина, він веде розрахунок - яку суму необхідно внести клієнта, щоб погасити борг і виплатити відсоток за використання запозичених гривень.

У комірки вноситься інформація:

МісяцьСумаПовинен віддатиОрганізація
Вересень4200 грн700 грнМанивео
Листопад2100 грн-Алекс Кредит
Грудень2800 грн490 грнКЛТ
Січень2450 грн350 грнКачай Гроші


  • Бажана сума, яку Замовник планує взяти у використання.
  • Термін, протягом якого він зобов'язується повернути борг.
  • Відсоток, під який береться позика.

Після натискання кнопки калькуляції, з'явиться інформація про додаткові комісії, які будуть стягуватися за використання. У кожній організації фінансової свій метод підрахунків, тому бажано користуватися калькулятором на онлайн сторінці тієї організації, з якою плануєте спілкуватися про співпрацю. Наприклад, можливо платити доведеться за:

  • Надання кредиту.
  • Обслуговування рахунку.
  • СМС-інформування.
  • Страховку та інші послуги.

Однак, слід пам'ятати, що відсоток розраховується індивідуально. Обумовлена сума може змінюватися. Тому, ці дані тільки приблизні.

Системи розрахунку

Системи розрахунку. Що таке кредитний калькулятор?

Що таке кредитний калькулятор? Це програма, яка синтезує графік платежів. Їх, після підписання договору, споживач буде вносити кожен місяць. Деякі із запропонованих мають відразу дві системи розрахунку по овердрафту:

  • Ануїтетний: це платіж, який залишиться незмінним на весь термін використання кредиту. Зручний для людей зі стабільним доходом.
  • Диференційований: загальне число ділиться на рівні частки. У дні, які потрібно проводити погашення, вносяться обов'язкова кількість гривень і нараховані дивіденди. Останні, розраховуються на залишок боргу. Недолік такого способу: людина щомісяця повинен уточнювати розмір платежу.

Тобто, якщо вибрати перший спосіб - то вносити щомісяця потрібно буде одне і те ж нарахування. Планувати витрати дуже зручно. Другий варіант викладки-підсумок з кожним місяцем почне зменшуватися. Деякі вважають за краще такий спосіб через нестабільний дохід.

Нюанси користування

Клієнту потрібно звертати увагу, з якої дати відбувається розгляд. Якщо немає спеціального рядка, то відлік йде з поточного дня. У деяких обчислювальних програмах можна вказати дату складання договору. в цілому, він нагадує програму для розрахунку іпотечних платежів.

Разом, в результаті повинні отримати:

  • Підсумкова сума.
  • Відсоток річних.

Точну інформацію можна отримати виключно в установі, при укладенні договору. Можливо, на момент вашого звернення буде проходити акція зі зниженою дивідендною ставкою. Або ж навпаки, доведеться заплатити більше, ніж ви собі запланували.

Якщо зайти в банк немає часу, а уточнити цифри є бажання, можна зателефонувати на гарячу лінію банку. У консультанта можна уточнити актуальність калькулятора і навіть попередньо проконсультуватися про шанси отримати великий куш.

Види пристроїв та їх відмінності

Розібралися, що таке кредитний калькулятор? А які бувають види?

Швидко ГрошіВаша ГотівочкаCashpointPozika.com.ua (Позыка)Финанс юаGofinGO
  • Онлайнові. Являють собою результат розробки різних установ, які активно просувають свої продукти і пропонують взяти у них в борг. Вони знаходяться на головній офіційній сторінці фінансової установи. Вигода для клієнта очевидна: можна пройтися по просторах інтернету і знайти варіант, де своїх власних грошей доведеться віддати якомога менше.
  • Офлайнові (стаціонарні). Це утиліти для установки на ПК, які часто включені до складу інструментів домашньої бухгалтерії, та інших економічних додатків.
За матеріалами: vse-credity.com.ua

Схожі статті

Всі статті

хвилин тому отримав кредит на сумму грн. у Компаньон Финанс (kf.ua)

Читати огляди кредитних компанiй